Actualitat

Foto: Oncolliga Girona

Oncolliga ofereix allotjament per a persones amb càncer que han de rebre tractament mèdic a hospitals

dimarts 19 de maig de 2020 | Salut

Durant aquests dies de confinament, el servei s’ha mantingut obert però s’ha reduït l’afluència de pacients per la reducció de tractaments oncològics.

La Fundació Oncolliga compta amb una Llar-residència per oferir un servei d’allotjament a les persones que s’han de desplaçar fins a hospitals de referència per rebre tractament o pels familiars d’aquests pacients, especialment si venen de fora.

Anna Ruano és de Sant Joan de les Abadesses i el seu marit rep tractament oncològic. Aquest any ja ha fet ús dues vegades de la llar-residència d’Oncolliga, una abans de decretar-se l’estat d’alarma, i l’altra ja en ple confinament.

Com l’Anna, moltes persones opten per fer ús dels serveis de llar- residència d’Oncolliga. Així i tot, Eulàlia Romera, responsable de la llar-residència d’Oncolliga, explica que durant aquest període de crisi sanitària, l’afluència d’usuaris ha estat menor i que les places que no estaven en ús s’han destinat a acollir personal sanitari.

Eulàlia Romera, afegeix que la crisi sanitària de la Covid 19 ha eclipsat l’activitat dels centres sanitaris i que s’ha donat l’alta a pacients oncològics per evitar contagis.

Actualment, l’entitat compta amb dos pisos a Girona que ofereixen 12 places d’allotjament.

Tall de veu_Anna Ruano

Tall de veu_Eulàlia Romera_pacients

Tall de veu_Eulàlia Romera_activitat

Tots els podcasts Escoltar ara