Actualitat

Foto: El Bandarra

Restauradors de Girona, satisfets per l’afluŔncia de gent durant el primer dia de la fase 1 a la regiˇ sanitÓria

dimarts 19 de maig de 2020 | Societat

Tot i aix˛, el sector de la restauraciˇ es mostra preocupat per l’obertura dels interiors dels locals en properes fases i els comeršos esperen que millori l’afluŔncia durant les rebaixes.

El sector de la restauraciˇ ha estat el protagonista en el primer dia de la fase 1 a la regiˇ sanitÓria de Girona. Tot i les mesures de seguretat imposades als locals de restauraciˇ, l’acollida de l’obertura per part de la poblaciˇ ha estat majoritÓria.

Des de l'Ajuntament de Girona es va oferir la possibilitat als establiments que disposen de terrassa d'ampliar l'espai d'ocupaciˇ a la via p˙blica de manera que puguin mantenir el mÓxim aforament permŔs a la llicŔncia, ja que segons la normativa aprovada per l'Estat espanyol les terrasses han d'obrir amb un 50% de la seva capacitat. Per aix˛ el consistori va donar a conŔixer als locals interessats l'opciˇ de proposar zones d'ampliaciˇ, mantenint sempre les distÓncies de seguretat sanitÓria que recull la normativa. Tot i que les mesures, es van acabar d’aplicar entre el diumenge i ahir, l’obertura va ser possible. Explica la situaciˇ, Josep Carrera, president de l’Associaciˇ d’Hostaleria de Girona.

Excepte els contratemps, bars i restaurants com el Porcus de Girona es mostren satisfets amb el primer dia de la fase 1 i agraeixen l’ajuda i l’interŔs que ha posat el consistori. Ho explica Xavier Manresa del Porcus, Sinofos i el Tall.

De la mateixa manera, Antonio Hidalgo, de l’imperial CafŔ, explica entusiasmat, l’alegria d’omplir les terrasses en aquest primer dia tot i que es mostra angoixat per haver de prendre tantes mesures de seguretat.

Per contra, els comeršos han tingut menys afluŔncia de gent en el primer dia de la fase 1. Ho explica el president d’Agrupaciˇ Girona Centre Eix Comerciants, Josep Maria Noguer.

Ara, tant comeršos com restauraciˇ esperen que la poblaciˇ visiti els seus locals i augmenti l’afluŔncia de gent durant els propers dies.

Tall de veu_Josep Carreras

Tall de veu_Xavier Manresa

Tall de veu_Josep Maria Noguer

Tall de veu_Antonio Hidalgo

Tots els podcasts Escoltar ara