Actualitat

Foto: IAS Girona

Girona confirma la tendčncia a la baixa de defuncions i de nous contagis

dimarts 19 de maig de 2020 | Salut

També es redueix, per sisč dia consecutiu, el nombre de persones hospitalitzades a la província.

La regió sanitŕria de Girona va registrar durant la jornada d’ahir 2 morts al territori i 8 nous contagis, una xifra notablement inferior a la registrada les jornades anterior. En termes absoluts, Girona ja registra un total de 730 defuncions segons les funerŕries gironines i 6.175 casos positius confirmats. El nombre de possibles positius sense confirmar també puja perň a un ritme menor al registat els darrers dies, i és ara ja frega els 24.400 casos sospitosos.

Pel que fa el nombre de persones hospitalitzades segueix disminuint per 6č dia consecutiu. A data d’avui són 176 persones les que es mantenen ingressades a diferents centres sanitaris de la regió. D’altra banda, la xifra de persones en estat greu es manté igual que la registrada el dia anterior, amb 18 pacients, i també es manté el nombre de personal sanitari infectat, que és de poc més d’una cinquantena.

Pel que fa les dades a Catalunya, el Departament de Salut rebaixa més de 3.000 els casos de Covid al territori per un error de recompte en un hospital. Segons ha exposat la conselleria, dijous es va detectar que una taula de conversió interna enviada als laboratoris classificava com a “no concloent”, que s’utilitza pels casos epidemiologicament positius, els casos que eren “no detectables”, que es refereix als casos negatius. Aquesta modificació redueix considerablement la xifra de contagis, que es situa a data d’avui en 60.148 casos, mentre que els possibles positius també segueixen creixent i ja sobrepassen els 205 casos sospitosos. Pel que fa defuncions, les funerŕries catalanes van contabilitzar 19 noves defuncions ahir, elevant la xifra total a més de 6.600 amb positiu de coronavirus o bé com a cas sospitós. Com a dada positiva, en les darreres hores s’han comptabilitzat més d’un centenar d’altes hospitalŕries, i el nombre de pacients ingressats a les UCIs catalanes segueix estant per sota dels 300.

A l’Estat Espanyol es registra per segon dia consecutiu una xifra de defuncions diaria menor al centenar. En concert, es van registrar 59 noves defuncions durant la jornada d’ahir i 285 nous contagis. Des del primer cas a la Gomera, l’Estat Espanyol registra més de 27.700 defuncions i 231.606 casos positius confirmats.

Tots els podcasts Escoltar ara