Actualitat

Foto: Projecte LOLA

L'associació animalista Projecte LOLA passa a formar part de la xarxa d´espais segurs pels animals de les dones maltractades

dilluns 18 de maig de 2020 | Societat

Rep més de 12 sol·licituds durant aquest cap de setmana i podria comptar amb el recolzament dels Serveis Socials de l’àrea del Gironès.

Projecte LOLA, l’associació animalista de l’Alt Empordà, ha passat a formar part de la xarxa d’espais segurs pels animals de les dones maltractades. Aquest programa va ser creat per Viopet i des del març es coordina conjuntament amb la Dirección General de Derecho Animal. Consisteix en la creació d'una xarxa de cases d'acollida per aquests animals i pretén donar resposta al 30% de dones víctimes de violència masclista que tenen animals de companyia.

La durada mitjana de les acollides és de dos mesos, el temps necessari per a que aquestes dones puguin estabilitzar la seva vida i recuperar-los. Per poder sol·licitar-lo cal trucar al telèfon 673 765 330. Amb la trucada s'engega de forma immediata el dispositiu per trobar una casa per l'animal i concretar els detalls de la recollida, tot sempre des de la màxima confidencialitat. Aquest recurs el pot demanar directament la víctima tot i que, normalment, es sol fer des de Serveis Socials.

I és que, segons l'Observatori de Violència cap als Animals que dirigeix la doctora Núria Querol, el 59 % de les dones maltractades ajornen la sortida de la llar si el seu animal no té garanties de poder quedar-se en un espai segur. Ho explica Maria Sánchez, cofundadora i presidenta de Projecte Lola.

Projecte LOLA fa una crida per augmentar les cases d'acollida per aquests animals i donen l’opció de contactar directament amb l´associació per demanar més detalls i sumar-se a aquesta iniciativa. En aquests moments el programa compta amb unes 500 cases a tot l'estat espanyol.

Tall de veu_Maria Sánchez

Tots els podcasts Escoltar ara