Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

L'Ajuntament de Girona ha informat de les noves mesures que s’aplicaran per l’entrada a la fase 1

dilluns 18 de maig de 2020 | Societat

Entre elles, les fires a la via p˙blica podran reprendre l'activitat amb un 25% de les parades i s'amplien els horaris de les lÝnies del bus urbÓ de TMG.

Pel que fa al mercat de marxants de la Devesa i de Can Gibert del Pla, podran tornar un 25% de les parades multisectorials (com sˇn les de roba, calšat, complements i altres productes). Les parades aniran rotant per garantir que totes puguin parar, en el marc del percentatge establert. Els punts de venda estaran distribu´ts correlativament en una sola fila i amb una separaciˇ entre ells de sis metres, com a mÝnim. Els treballadors hauran de portar guants i mascareta i amb els clients hi haurÓ d'haver una separaciˇ mÝnima de dos metres. A mÚs, estarÓ prohibit provar-se un article i no quedar-se'l i els paradistes hauran de tenir a disposiciˇ dels clients gel hidroalcoh˛lic. Aquestes mesures afecten tambÚ el mercat de productes artesans del Pont de Pedra, el mercat d'intercanvi de la lleona, el mercat d'intercanvi de productes de colĚleccionisme de la plaša de Catalunya, el mercat de les flors de la rambla de la Llibertat i el mercat de bijuteria del carrer de Santa Clara.

Pel que fa a la mobilitat, a partir d’avui s'amplien els horaris de les lÝnies del bus urbÓ de TMG que opera Teisa. Concretament, la L3 que connecta Girona amb Salt pel carrer Major passarÓ cada 15 minuts, de dilluns a divendres, i el cap de setmana i festius, en horari de diumenge. La L4 que connecta Girona amb Salt per l'Espai GironŔs passarÓ cada 30 minuts, de dilluns a divendres, i no hi haurÓ servei els caps de setmana o festius. Pel que fa a la L9, que connecta el Campus universitari de Montilivi amb Salt, tornarÓ al seu horari habitual d'un autob˙s cada hora, de dilluns a dissabte. Per ˙ltim, la L6 que va de Vila-roja a SarriÓ de Ter, passarÓ cada 30 minuts, de dilluns a divendres, i el cap de setmana i festius, en horari de diumenge.

L'Ajuntament de Girona treballa tambÚ per reobrir el servei de prÚstec de les biblioteques municipals a partir del dia 25 de maig. L'activaciˇ del servei es farÓ seguint totes les indicacions per assegurar el compliment de les mesures d'higiene i de seguretat establertes. Les primeres biblioteques de la ciutat que comenšaran a oferir prÚstecs seran l'Ant˛nia Adroher, Ernest Lluch, Just Manuel Casero i Salvador Allende. En el cas de la Biblioteca Carles Rahola, per la seva dimensiˇ i complexitat, la represa del servei tindrÓ lloc probablement a partir del dia 2 de juny i l'anunciarÓ la Generalitat de Catalunya. TambÚ s'ha previst que pugui oferir prÚstecs la Biblioteca Escolar Montfollet, almenys fins al 19 de juny.

Els equipaments culturals esmentats, reprendran l'activitat presencial de forma progressiva a mesura que la ciutat avanci en les diverses fases de desconfinament previstes per l'Estat. La manera com s'aplicarÓ el procÚs ha estat definit pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i estableix cinc etapes. D'aquestes, les dues primeres fases ja han estat clarament definides, mentre que les segŘents s'aniran concretant a mesura que els esdeveniments i la situaciˇ ho permetin.

En aquest sentit, a partir d’avui comenšarÓ la primera etapa del retorn a l'activitat de les biblioteques (fase 0). Es prepararan les instalĚlacions, els fons i la infraestructura necessÓria, i es comenšaran a adaptar serveis.

La segona etapa comenšarÓ a partir del 25 de maig (fase 1), en quŔ s'iniciarÓ el procÚs de prÚstec mitjanšant reserva i cita prŔvia, i el de devoluciˇ de documents. Les persones usuÓries podran solĚlicitar documents a cada una de les biblioteques municipals, preferiblement mitjanšant un correu electr˛nic o bÚ a travÚs del telŔfon, i indicar si prefereixen fer la recollida de matÝ o de tarda. Posteriorment, cada equipament concertarÓ amb l'usuari el dia i l'hora de l'entrega dels documents, que tindrÓ lloc fora de l'equipament, a la porta de l'edifici, ja que encara no serÓ possible accedir dins les biblioteques. Pel que fa a la devoluciˇ, s'haurÓ de realitzar a la b˙stia de retorn de documents que hi ha situada a l'exterior de cada edifici.

Probablement durant el mes de juny, es podrÓ comenšar a accedir a l'interior de les biblioteques de forma limitada i mitjanšant cita prŔvia, a la fase 2. La segŘent etapa (fase 3) permetria reprendre la realitzaciˇ d'activitats culturals dins de les biblioteques amb limitaciˇ a un terš de la capacitat mÓxima de l'espai i sempre amb menys de 30 persones participants. La recuperaciˇ total dels serveis de les biblioteques i la tornada a la normalitat tindrien lloc en la darrera etapa (fase 4).

Tots els podcasts Escoltar ara