Actualitat

Foto: PSOE

Pedro Sßnchez demanarÓ prorrogar 1 mes mÚs l’estat d’alarma tenint en contra la majoria de comunitats aut˛nomes

dilluns 18 de maig de 2020 | PolÝtica

Sanitat regularÓ l'˙s obligatori de mascaretes en llocs p˙blics en els pr˛xims dies. I en educaciˇ, el departament proposa obrir escoles en fase 2, abans de l’estiu, i comenšar el curs amb grups de 12 a 15 alumnes.

El president del govern espanyol, Pedro Sßnchez, demanarÓ prorrogar 1 mes mÚs l’estat d’alarma. Sßnchez explica l'arquitectura institucional de la nova pr˛rroga de l'estat d'alarma i el malestar dels presidents auton˛mics va creixent. No estan d’acord en aquesta nova decisiˇ i creuen que s’han de donar altres pases. Sßnchez tambÚ vol mantenir al Ministre de Sanitat, Salvador Illa, com a ˙nic comandament i anar retornant la resta de competŔncies a les autonomies. El president de la Generalitat, Quim Torra, s'oposa a la pr˛rroga de l'estat d'alarma i reclama a Sßnchez que pagui els ERTO.

I el Departament de Sanitat regularÓ l'˙s obligatori de mascaretes en llocs p˙blics en els pr˛xims dies. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que en els "pr˛xims dies" sortirÓ publicada una ordre al BOE per regular-ho. Pel moment, s'estÓ valorant amb les comunitats aut˛nomes amb les que hi ha unanimitat.

El Departament d’Educaciˇ proposa obrir escoles en fase 2, abans de l’estiu, i comenšar el curs amb grups de 12 a 15 alumnes. Es preveu que els alumnes de final de cicle puguin rebre presencialment un reforš a les aules. La resta de cursos podrien tornar a classe de forma voluntÓria. De cara al setembre, el departament vol iniciar el curs de forma presencial, cosa que obligarÓ a reduir rÓtios, buscar mÚs espais i ampliar la plantilla de docents. Des de Protecciˇ Civil s'alerta que el retorn no pot ser automÓtic i cal prioritzar les necessitats dels mÚs vulnerables.

Tots els podcasts Escoltar ara