Actualitat

Foto: IAS Girona

Baixen considerablement la xifra de nous contagis i noves defuncions

dilluns 18 de maig de 2020 | Salut

En les darreres hores, a la demarcació de Girona s’han registrat 3 noves defuncions, que eleven a 728 el total de persones mortes des de l’inici del brot al territori.

També s’han registrat 28 positius confirmats més i des de l’inici del brot ja es té constŕncia de 6.167 casos confirmats. El nombre de casos localitzats com a possibles sospitosos també pugen, i a dia d’avui es té constŕncia de més de 24 mil casos sospitosos.

Pel que fa el nombre de persones que lluiten per la malaltia, durant el cap de setmana també ha baixat, tant el nombre de persones hospitalitzades com els membres de personal sanitari infectat, tot i que hi ha hagut un lleuger repunt en les xifres registrades ahir respecte les de dissabte. A data d’avui hi ha 195 persones hospitalitzades a diferents centres sanitaris de la regió, de les quals, 18 es troben en estat greu, i el nombre de personal sanitari infectat és de 52 professionals.

A Catalunya cauen els contagis a nivells anteriors a l’estat d’alarma: durant la jornada d’ahir es van registrar 23 defuncions i un centenar de nous contagis. Alhora, hi ha menys de 300 persones ingressades a UCIs catalanes per coronavirus, una xifra molt més baixa que la registrada aquests dies, perň que suposa encara un centenar de pacients més que els registrats els primers dies de pandčmia. L’últim balanç proporcionat pel Departament de Salut ja registra un total de més de 63.400 casos confirmats, amb uns altres gairebé 200 mil sospitosos, i una xifra de defuncions que ja frega les 6.600 morts.

A l’Estat Espanyol, ja es registren més de 231 mil casos de contagi arreu de l’Estat i el nombre de defuncions ja sobrepassa les 26.600 morts al territori. Així i tot, prop de 150 mil persones han superat ja la malaltia des que va arribar la pandčmia a l’Estat Espanyol.

Tots els podcasts Escoltar ara