Actualitat

Foto: Guanyem Girona

Guanyem Girona reclama treballar conjuntament amb els grups municipals per reformular els pressupostos

divendres 15 de maig de 2020 | Política

Plantegen 5 eixos que caldria reforçar per sortir de la crisi de la Covid19: Serveis Socials, Educació, Promoció Econòmica, Mobilitat i Habitatge.

Guanyem Girona proposa arribar a un acord en base a 5 eixos estratègics que consideren clau per recuperar-se de la crisi postcovid. El grup municipal proposa destinar una partida pressupostària extra per cadascun d’aquests 5 eixos, reduint partides d’altres àmbits, si fos necessari.
Són declaracions del portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, que també critica que l’equip de govern prengui decisions de manera unilateral.

Aquests 5 eixos són Serveis Socials, Educació, Promoció Econòmica, Mobilitat i Habitatge. Per una banda, Guanyem proposa potenciar els serveis socials després d’aquesta crisi i augmentar els recursos en les polítiques públiques de l’Ajuntament perquè hi hagi més activitat econòmica i un model econòmic diferent capaç de fer front a cops tant forts com l’actual de la crisi del Covid. També considera que s’ha de vetllar per acabar amb la desigualtat educativa que està causant aquesta pausa i aprofitar la reducció dels nivells contaminants de l’aire per fer de Girona una ciutat més sostenible i prioritzar els vianants i les bicicletes. Lluc Salellas també explica que un altre eix clau és augmentar el parc públic d’habitatge

Salellas també critica que l’Ajuntament anunciés la setmana passada 147 propostes sense negociacions prèvies amb la resta de grups municipals i els agents socials, econòmics, culturals i veïnals, i per les quals encara es desconeix d’on es treurà la partida pressupostària. Per això, Lluc Salellas explica que Guanyem proposa un espai de diàleg per reformular els pressupostos a través del consens.

Guanyem afegeix que les partides de les quals es podria reduir el pressupost s’han de sotmetre a debat, però que alguna opció que plantegen ells podria ser la d’Urbanisme, i centrar els esforços de les obres actuals en propostes més socials.

Tall de veu_Lluc Salellas_habitatge

Tall de veu_Lluc Salellas_govern

Tots els podcasts Escoltar ara