Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

Girona és la segona província de Catalunya que registra menys delictes d’odi en l’àmbit LGTBI

divendres 15 de maig de 2020 | Societat

Des del col·lectiu asseguren que es deu a que a Girona hi ha menys visibilitat i, per tant, menys denúncies.

Els Mossos d’Esquadra han realitzat 35 investigacions del delictes d’odi relacionats amb l’àmbit LGTBI a tot Catalunya des de l’inici del confinament. Alhora, les denúncies per aquest tipus d’agressions han crescut un 58% durant el 2019 respecte l’any anterior. De fet, mantenen una tendència a l’alça des del 2014.

Segons les dades registrades pels Mossos del 2019 Girona és la província, per darrera de Lleida que menys delictes registra amb 6 delictes registrats durant tot l’any. Segons l’Observatori contra l’Homofòbia, només el 2,4% dels delictes es produeixen a Girona segons les dades de l’any passat.

Des del col·lectiu LGTBI a Girona asseguren que la convivència és força bona però que alhora hi ha menys visibilitat per por al “què diran”. Són declaracions de Laia Cruañas, vicepresidenta de Girona Orgullosa.

Laia Cruañas afegeix que la situació a Girona encara empitjora més pel col·lectiu trans.

Per la seva banda, l’Observatori Contra l'Homofòbia ha registrat a Catalunya un auge de 22 incidències durant el confinament. Apunten que moltes persones no poden expressar lliurament la seva identitat sexual a les seves llars i que les accions d’odi s’han traslladat z les xarxes socials. D’altra banda, l’Agència Europea dels Drets Fonamentals revela que gairebé un 50% del col·lectiu a l’Estat Espanyol evita agafar de la mà a la seva parella en públic por a ser atacat o assetjat.

Tall de veu_Laia Cruañas_LGTBI Girona

Tall de veu_Laia Cruañas_LGTBI trans

Tots els podcasts Escoltar ara