Actualitat

Foto: IAS Girona

Salut a Girona planifica per la setmana que ve el tancament dels hotels que han donat suport assistencial

divendres 15 de maig de 2020 | Salut

A més, el Trueta recupera progressivament l’activitat quirúrgica amb la previsió que la setmana vinent ja es faci tota la programació del matí.

El CatSalut a Girona ja ha començat a tancar alguns dels hotels que han donat suport assistencial durant la pandèmia de Covid 19, en el marc del projecte Hotels Salut endegat pel Departament de Salut arreu de Catalunya. Així, el dia 8 de maig va tancar l'Hotel Trias de Palamós, avui tancarà l'Hotel Oasis Park de Calella de la Costa i la previsió és tancar al llarg dels propers dies l'Hotel Ibis de Girona i l'Hotel La Vostra Llar de Palamós. En total, aquests hotels hauran acollit més de 200 pacients, que hauran suposat més de 2.800 dies d'estada.

Pel que fa a la recuperació de l’activitat quirúrgica a l’Hospital Josep Trueta, per poder realitzar l’activitat quirúrgica amb totes les garanties de seguretat, tant per als pacients com per als professionals, ha estat necessari sectoritzar el bloc quirúrgic entre zona COVID i no COVID. S’ha destinat un quiròfan a atendre pacients amb diagnòstic o sospita de tenir la malaltia i s’han habilitat àrees de preparació prequirúrgica i reanimació postquirúrgica separades per a aquests pacients. Aquesta nova organització ha fet que hagi estat necessari utilitzar l’espai de la cirurgia major ambulatòria. Els propers dies es faran obres d’ampliació de l’Àrea Quirúrgica per poder guanyar més espai, en una àrea que fins ara estava destinada a la Direcció de Recursos Humans.

La setmana passada també es va posar en marxa una consulta d’infermeria que es dedica exclusivament a fer les proves de PCR que s’han afegit, com una prova més, a les del preoperatori. En el cas que el pacient sigui positiu, normalment s’aconsella ajornar l’operació fins que s’hagi superat la COVID-19.

El cap de setmana passat es va tancar l’última de les UCI provisionals que s’havien posat en marxa per fer front a l’increment de pacients crítics de COVID-19, l’UCI 4, que s’ha deixat muntada per si s’hagués de tornar a fer servir per necessitats assistencials. Aquesta setmana s’ha produït un increment en la recuperació de l’activitat quirúrgica i ja estan en funcionament en horari de matí set dels vuit quiròfans de cirurgies programades, a més dels dos d’urgents.

Tots els podcasts Escoltar ara