Actualitat

Foto: @empresa_gi

Girona permetrà doblar la superfície de les terrasses i preveu agrupar les taules en mòduls

divendres 15 de maig de 2020 | Societat

De moment, l’Ajuntament ja ha rebut més d’una cinquantena de peticions d’ampliació de terrasses per si Girona passa dilluns a la fase 1.

L’Ajuntament de Girona està estudiant mesures perquè les terrasses dels establiments gironins puguin mantenir el 100% del seu aforament -o com a mínim, augmentar la seva superfície- un cop la regió sanitària de Girona passi a fase 1.

Fins a data d’avui, l’Ajuntament ja ha rebut 22 sol·licituds de permís d’ampliació de terrasses i una trentena de consultes més al respecte.

En aquest sentit, l’Ajuntament preveu garantir que els establiments puguin mantenir la seva capacitat augmentant els metres quadrats que les terrasses tenen autoritzats ocupant part de la via pública o reduint espais d’estacionament de la ciutat. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, explica que s’estudiarà el cas de cadascun dels establiments per decidir la distribució de les taules.

Aquest nou model es basarà en l’agrupació de les taules per mòduls; és a dir, agrupar taules en grups de més de 2 taules i segons la seves mides, calcular la superfície necessària garantint la distància de seguretat de 2 metres amb els altres mòduls. Ho explica Lluís Martí, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona

Lluís Martí ha accentuat que el vianant seguirà sent la prioritat en tots els casos i que per tant no es reduirà vorera si pot perjudicar la distància de seguretat d’aquest. També ha afegit que serà el mateix propietari de l’establiment serà l’encarregat de garantir les mesures de seguretat pertinents, i que en cas d’incomplir-se, se li retirarà el permís d’ampliació.

El consistori dona per fet però que hi haurà alguns establiments que no podran fer molt més gran la terrassa per la seva ubicació i la rebaixa d’un 50% del seu aforament pot comportar que decideixin no aixecar la persiana.

Tall de veu_Lluís Martí_mòduls

Tall de veu_Lluís Martí_superfície

Tots els podcasts Escoltar ara