Actualitat

Foto: Meritxell Budó

El govern de la Generalitat demana que l'ús de mascaretes sigui obligatori a l'espai públic

divendres 15 de maig de 2020 | Societat

Estudiarà avui amb les autonomies si cal anar més enllà en el seu ús ja que actualment només són obligatòries al transport públic.

La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, confia que el govern espanyol accepti la proposta de l’obligatorietat de les mascaretes i la consellera de Salut, Alba Vergés, diu que les mascaretes afegeixen "un punt de protecció extra" perquè la distància de seguretat "a vegades és complicada de mantenir". Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat que el ministeri abordarà aquesta qüestió amb les comunitats autònomes avui a la tarda.

Preguntat sobre aquesta qüestió, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va dir aquest dimecres que, si finalment La Moncloa decideix fer obligatori l'ús de mascaretes, caldrà explicitar "molt bé les excepcions" perquè no suposi un problema per a aquelles persones que no poden utilitzar-les. El cap del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries va defensar que "la millor mascareta són els dos metres de distància", perquè hi ha qui, com les persones que pateixen ansietat o altres patologies, no pot utilitzar-la durant gaire estona seguida.

Tots els podcasts Escoltar ara