Actualitat

Foto: IAS Girona

La regió sanitŕria de Girona no registra cap nova defunció en les darreres hores

divendres 15 de maig de 2020 | Salut

Aquest és el segon dia en el qual no hi ha cap mort per coronavirus des que es va iniciar la pandčmia.

Així i tot, el territori gironí segueix registrant 719 morts en total des de l’inici del brot. Pel que fa el nombre de contagis, durant la jornada d’ahir es van registrar 48 nous positius, de manera que el nombre de casos positius confirmats de covid ja sobrepasen els 5.990, més enllŕ d’uns altres prop de 23 mil casos sospitosos. Com a dada positiva, durant la jornada d’ahir també es van registrar 39 altes hospitalŕries i per tant baixa el nombre de persones hospitalitzades, que és ara de 264 pacients arreu de la regió. Baixen també el nombre de persones en estat greu, que es de 20 pacients,i el nombre de personal mčdic infectat, que és ara de 68 professionals.

Pel que fa distribució territorial dins de la província, l'ŕrea de Taialŕ té la setena taxa més alta de contagis de Catalunya, amb una taxa de 154 positius per cada 10.000 habitants, la més alta també de la regió sanitŕria de Girona. Aixň vol dir que l'Equip d'Atenció Primŕria de Taialŕ, que presta servei a Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Canet d'Adri i Sant Aniol de Finestres, tenia dimecres 218 posiitus confirmats amb una població de 14.000 habitants. Així i tot, en termes absoluts Olot registra més contagis i també Salt.

A Catalunya, a diferčncia de Girona, emptjoren les dades i es freguen els mil contagis diaris, la xifra més alta de contagis en un sol dia des del 6 de maig. El nombre de defuncions diaries, perň, si baixa amb 26 morts més en les darreres hores per coronavirus en els hospitals catalans. Catalunya ja registra un total de més de 6.500 defuncions, 62.615 casos positius confirmats, i el nombre de casos sospitosos ja sobrepassa les 189.600 persones.

A l’Estat Espanyol es registra una notable caiguda en el nombre de noves defuncions en les darreres hores, que ha estat de 138 morts. Així i tot, sí es registra un lleuger repunt en el nombre de nous positius que és de 549 nous confirmats. Segons el balanç de Sanitat, el nombre de morts des de l’inici de la pandčmia és ja de 27.459 defuncions i el nombre de contagis ja supera els 230 mil casos confirmats.

Tots els podcasts Escoltar ara