Actualitat

Foto: COAC

Els arquitectes gironins preveuen una caiguda de més del 50% en els encàrrecs del sector de la construcció

divendres 24 d'abril de 2020 | Societat

El col·lectiu d’arquitectes afirma que la majoria d’ells han hagut d’aturar alguna obra per les restriccions sanitàries i que els encàrrecs professionals han baixat.

També culpen els ajuntaments pel retard en els projectes, davant l’aturada dels tràmits administratius i la dificultat d’obtenir les llicències d’obra.

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha fet públiques aquestes dades a través d’una enquesta, en la qual han participat més de 250 arquitectes de Girona. Aquests alerten sobre la reducció dels ingressos durant el 2020 davant la cancel·lació de projectes importants i la disminució d’encàrrecs. El president del COAC a la Demarcació de Girona, Marc Riera, explica les propostes de futur del col·lectiu.

La disminució de la càrrega de treball és el principal problema del col·lectiu. En el conjunt de Catalunya, gairebé el 70% reconeix que la demanda dels encàrrecs professionals ha caigut. La Demarcació de Girona, que destaca per tenir una gran majoria d’arquitectes autònoms, també té el mateix percentatge de baixada d’encàrrecs.

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha creat un Fons Social, que compta ja amb 240.000 euros, per ajudar els arquitectes que més ho necessitin.

Tall de veu_Marc Riera

Tots els podcasts Escoltar ara