Actualitat

Foto: @afefutbol

L’Associació de Futbolistes Espanyols no entén que La Lliga doni suport als ERTOS

dilluns 6 d'abril de 2020 | Esports

La Lliga segueix defensant a dia d’avui els clubs que decideixen prendre la mesura de l’ERTO i, fins i tot, promou que ho facin.

L’AFE, el sindicat dels futbolistes, s’ha reunit amb capitans i representants de 1a i 2a divisió i ha expressat en un comunicat el seu desacord amb l’organisme presidit per Javier Tebas. Recorden que la competició ha estat suspesa, no cancel·lada, així que els futbolistes volen mantenir els seus drets laborals garantits.

A més, l’entitat recorda que la Lliga sempre ha destacat la seva “ben sanejada economia” i per això no entén que doni suport als ERTOs. I més en un moment en el qual algunes plantilles s’han baixat voluntàriament el sou perquè els operaris puguin cobrar la totalitat del seu salari.

Des de l’associació volen deixar clara la seva posició davant la crisi i entenen que la sanitat és primordial, i per això deixen la possible represa de les competicions en mans de les autoritats sanitàries. Fins i tot proposen la presència d’un coordinador de prevenció de riscos i especialista en pandèmies durant la tornada a l’activitat esportiva.

L’AFE no descarta arribar a proposar una iniciativa al Congrés dels Diputats per poder tornar a jugar amb la màxima seguretat no només per futbolistes, sinó també per aficionats i qualsevol operari de la competició.

Alguns clubs gironins com són el Llagostera, l’Olot, el Figueres o el Peralada es van adherir a la mesura de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació. El Girona encara no ha pres cap decisió al respecte, tot i que la possibilitat està sobre la taula.

Tots els podcasts Escoltar ara