Actualitat

Foto: Girona FM

Disminueix l’adopció de gossos en algunes protectores de comarques gironines a causa de la crisi de la Covid-19

dilluns 6 d'abril de 2020 | Societat

La crisi del coronavirus ha portat algunes protectores d’animals a paralitzar les adopcions. Tot i que algunes protectores expliquen que s’han trobat amb un augment de les adopcions perquè la gent vol tenir gos per poder sortir al carrer durant aquest confinament, algunes protectores gironines expliquen que per ells no ha estat així.

Els principals problemes amb els que s’han trobat les protectores gironines no només són la paralització d’adopcions sinó per conseqüència la no adopció també dels animals que estan en cases d’acollida esperant ser adoptats i també els nous gossos abandonats que entren a les protectores. Ho explica l’Ona Carreras membre de la protectora de l’Escala, l’Anxova Peluda.

Per la seva banda, la Residència canina “la Devesa”, acull els animals de companyia abandonats o perduts que s’hagin trobat al terme municipal de Girona però expliquen que pel moment no estan tenint cap adopció des que es va iniciar la crisi del coronavirus i a més, han hagut de fer-se càrrec de mascotes per la mort dels seus propietaris. Així ho explica el director del centre, Jordi Ametller.

Des de la protectora protectors animals del Gironès expliquen que el més necessari ara mateix són recursos ja que diuen que són cada cop més limitats. Ells han parat les adopcions des que es va decretar l’estat d’alarma ja que per ells el procés d’adopció és molt important i cal contestar un qüestionari, fer presentacions i veure si la mascota és compatible amb la família que l’adoptarà. Com ara tot aquest seguiment no el poden fer, ho han paralitzat.

Tall de veu_Jordi Ametller

Tall de veu_Ona Carreras

Tots els podcasts Escoltar ara