Actualitat

Foto: @pmgirona

El Centre de Distribució d'Aliments de Girona ha repartit un total de 44 tones d'aliments a més d'un miler i mig de famílies de la ciutat des que va començar la crisi provocada pel COVID-19

dilluns 6 d'abril de 2020 | Societat

ACTUALITZACIÓ INFORMACIÓ PRÀCTICA | Pel que fa a transports, l’estació d’autobusos subterranea del parc Central queda tancada pel coronavirus.

El Centre de Distribució d’Aliments de Girona ha repartit un total 1444 cistelles amb provisions d'aliments previstos per un mes i alguns productes bàsics de neteja repartides entre els dies del 16 al 27 de març a famílies de la ciutat. La zona de Girona que més s’ha beneficiat d’aquest servei és el barri de Santa Eugènia, on es van repartir 40 cistelles a domicili. El servei és fruit d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Girona, Càritas Diocesana de Girona, la Creu Roja i la Fundació Banc dels Aliments.

Pel que fa a les sancions, la Policia Municipal de Girona imposa gairebé un centenar de denúncies durant el cap de setmana per no complir amb el confinament. Entrant a la 4a setmana de confinament, la Policia de Girona segueix aplicant sancions sobre els gironins i gironines que no segueixen les restriccions decretades per l’estat d’alarma. Durant el dia d’ahir, la Policia de Girona va posar un total de 43 denúncies i 51 més dissabte. A comarques també incrementen les sancions. A Blanes, la policia va detenir dissabte un jove de 19 anys que portava més de 100 grams marihuana i que va ser identificat per saltar-se el confinament.

Quan a transports, l’estació d’autobusos subterranea del parc Central queda tancada pel coronavirus. És una mesura que es va iniciar ahir com a decisió de la Generalitat de Catalunya tinguent en compte la reducció d’usuaris i de l’activitat de l’espai. De manera provisional, els serveis de bus interurbans faran la parada al giratori de la plaça de Joan Brossa, a l'exterior de l'estació d'autobusos i de la d'accés als trens d'alta velocitat de Renfe, on hi ha també una parada de taxis

I el mercat del Lleó s’adapta al confinament i porta la compra a casa. Des del mercat han creat un sistema que permet fer tota la compra setmanal i rebre-la a la porta de casa, per evitar així el desplaçament especialment de gent gran. S'estrenarà demà i tindrà un cost d’entre 6 i 8 euros per les seixanta paradetes que formen part del mercat. Des de l’inici de la pandèmia, el Mercat del Lleó ja s’ha adaptant, reduint l’aforament a 150 persones, complint les normes de seguretat i higiene, amb fins i tot membres de seguretat a l’entrada del mercat.

Tots els podcasts Escoltar ara