Actualitat

Foto: @QuimTorraiPla

El president Torra veu "una temeritat" aixecar el confinament total sense tests massius. A més, reclama a Pedro Sánchez el retorn de competències

dilluns 6 d'abril de 2020 | Política

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat que es mantingui el confinament total de la població, excepte els serveis essencials, a la reunió que ahir va tenir amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la resta de líders autonòmics.

Una reunió on Sánchez els va comunicar la seva petició de pròrroga de l'estat l'alarma durant 15 dies més, fins al 25 d'abril.

Torra va explicar a Pedro Sánchez la situació de sobrecàrrega que està vivint el sistema sanitari català i li ha demanat allargar més dies el confinament total de la població. A més, ha criticat el sistema de subministrament centralitzat de material sanitari al·legant que no ha funcionat. Segons Torra, la Generalitat ha aportat el 90% dels recursos de què han disposat fins ara els hospitals catalans. Són declaracions de Quim Torra.

El govern català també ha sol·licitat que es faciliti que cada comunitat autònoma pugui crear la seva app de seguiment de la malaltia i compartir les dades i ha reclamat a Sánchez l'establiment d'una renda bàsica universal, la suspensió del pagament de quotes i impostos a empreses i autònoms per facilitar la recuperació econòmica.

Tall de veu_Quim Torra

Tots els podcasts Escoltar ara