Actualitat

Foto: @htrueta

Més d’una vintena de morts per coronavirus durant el cap de setmana a comarques de Girona eleva a 167 el total de víctimes mortals des que es va iniciar el brot

dilluns 6 d'abril de 2020 | Salut

El nombre de nous casos també puja exponencialment cada dia, registrant ja més de 1.700 positius en tot el territori gironí.

D’aquests, 357 pertanyen a la ciutat de Girona, sent la zona de Montilivi la que acull més casos, seguida de la de Can Gibert, que ha experimentat un augment important de casos en els darrers dies. També creix el nombre d’infectats entre el personal sanitari. A data d’avui són 519 els membres del personal afectats pel coronavirus.

També hi ha encara 654 persones hospitalitzades en diferents centres mèdics de la província, de les quals més d’un centenar es troba en estat greu. Així i tot, la dada positiva és que 440 persones han rebut ja l’alta mèdica.

Per tractar aquests pacients hospitalitzats, l’Hospital Doctor Josep Trueta ha rebut 10 respiradors per part del Ministeri de Salut. El Ministeri ha repartit 50 respiradors entre els hospitals catalans i una desena va arribar divendres al vespre a l’hospital de referència de Girona i han entrat en funcionament aquest cap de setmana. Alhora, Respiradorscat també ha donat 3 aparells al Trueta per destinar-los a les noves UCI preparades per atendre pacients greus de coronavirus.


Pel que fa Catalunya, el nombre d’infectats supera les 26 mil persones i ja s’han registrat més de 2.600 defuncions com a conseqüència de la Covid 19. Del nombre de víctimes mortals registrades fins a dia d’avui, més de 700 pertanyen a persones de la tercera edat que viuen en residències geriàtriques. Per la seva banda, la Consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat que actualment a Catalunya hi ha 1.800 UCIs en funcionament, el que suposa que aquests espais s’han triplicat des d’abans de la pandèmia a Catalunya.

Pel que fa les dades a nivell estatal, els nous contagis i les morts per coronavirus baixen per 4t dia consecutiu. L’Estat Espanyol supera aquest primer dilluns Setmana Santa els 135 mil contagiats amb un total de 4.273 nous contagis. D’altra banda, ja són més de 13 mil les persones que han mort com a conseqüència de la pandèmia a l’estat.

Tots els podcasts Escoltar ara