Actualitat

Foto: @girona_cat

L'Ajuntament de Girona reduirà a partir de demà la freqüència dels busos urbans a cada hora

dimecres 25 de març de 2020 | Societat

ACTUALTIZACIÓ INFORMACIÓ PRÀCTICA | L'Ajuntament també reduirà la neteja dels equips públics, centrant-la en els espais que encara es mantenen oberts.

L’Ajuntament de Girona reduirà a partir de demà la freqüència de pas dels busos urbans de TMG a cada hora, tenint en compte l’alerta sanitària pel COVID-19 i el descens en el nombre d’usuaris i usuàries aquests últims dies, amb una xifra de reducció dels viatgers que se situa per sobre del 90%. Les línies L1, L2, L5, L7 i L11 passaran a tenir una freqüència d’un servei cada hora, i els viatgers hauran d’entrar al bus obligatòriament per la porta posterior del vehicle, on ja hi haurà instal·lades les màquines de validació dels abonaments.

El consistori ha decidit prorrogar fins a la finalització de l’estat d’alarma els permisos d’accés al Barri Vell i, en el cas de noves autoritzacions, les persones interessades hauran de fer una petició de manera expressa al consistori, atès que tota la tramitació habitual ha quedat suspesa.

Pel que fa a l’entrega de les targetes moneder per a les famílies beneficiàries de les beques menjador, l’Ajuntament de Girona té tot el dispositiu a punt i està a l’espera de rebre el material per part de la Conselleria d’Educació, previst inicialment per ahir. Segons els nous terminis que ha comunicat el Departament, les targetes es rebrien dijous i es repartirien entre dijous a la tarda i divendres. Aquesta modificació s’està comunicant telefònicament a totes les famílies afectades.

Respecte a la neteja dels equipaments públics, s’ha acordat amb l’empresa que presta el servei que aquest es reduirà i s’efectuarà només en aquells espais municipals que encara estan oberts al públic, concentrant tots els esforços en aquests punts i facilitant així la rotació entre el personal.

En l’àmbit cultural, l’Ajuntament de Girona mantindrà totes les convocatòries d'ajuts, beques i subvencions de Cultura i de La Marfà – Centre de Creació Musical previstos per al 2020, si bé s'haurà d'ajornar l'aprovació i publicació de les convocatòries fins que s'aixequi l'estat d'alarma. A més, el consistori preveu allargar els terminis de desenvolupament i justificació dels projectes subvencionats o becats. Els programes afectats són aquells relacionats amb la Girona Film Office, els programes de suport a la creació de la Marfà, el Girona Kreas i les subvencions Amplia Cultura. Les bases d’aquestes línies d’ajuda es poden consultar al web www.girona.cat/subvencions i, en cas de dubtes o qüestions relacionades, els usuaris i usuàries es poden adreçar als correus cultura@ajgirona.cat o lamarfa@ajgirona.cat.

Quant a les biblioteques municipals, mantindran l’activitat amb iniciatives i propostes en línia, utilitzant els perfils a les xarxes socials i els programes de videoconferència. Pel que fa al públic adult, s’utilitzarà la plataforma de videoconferències Jitsi Meet per seguir amb clubs de lectura i de teatre. Totes les dates, horaris i llibres que es comentaran es poden consultar al web de Girona Cultura.

La dada de sancions que s’han interposat als veïns i veïnes de Girona per no complir amb els requisits de confinament, ahir va ser de 69 sancions. En total, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra, s’han fet ja 430 denúncies a la ciutat.

I recordem que l’Ajuntament de Girona també ha habilitat un telèfon perquè els ciutadans gironins puguin consultar dubtes o necessitats en relació amb la situació actual de la Covid 19. Es tracta del telèfon de servei d'informació ciutadana 972 41 90 10 i estarà disponible entre setmana de 8 del matí a 6 de la tarda, i els caps de setmana de 9 del matí a 6 de la tarda. El consistori també posa a l’abast de tothom el web girona.cat/coronavirus per recollir tota la informació d'interès relacionada amb la COVID-19.

L’Ajuntament de Girona estudia si anul·lar o suspendre el Girona Temps de Flors. La decisió es prendrà properament d'acord amb tots els actors implicats i es valoraran els terminis i totes les possibilitats. També s’està valorar modificar el calendari d’altres cites importants per la ciutat, com el Festival Strenes, que de moment ha suspès el concert inaugural al terrat de l’Oficina de Turisme i el concert de Lee Ranaldo i Refree pel 17 d’abril i en els propers dies es preveu saber com quedarà la resta de la programació. Un altre festival que perilla és l’Ítaca Escala, previst per l’11 i 12 d’abril amb artistes com Lildami, Manel o el Pot Petit.

Tots els podcasts Escoltar ara