Actualitat

Foto: Europa Press

Quim Torra adverteix que el pic de contagi podria ser a finals d'abril

dimecres 25 de març de 2020 | Salut

El president de la Generalitat, Quim Torra, adverteix que les projeccions d'experts amb les quals treballa el Departament de Salut situen el pic de contagi a finals d’abril i que això podria allargar la situació actual fins al juny. Per això segueix insistint en un confinament total de la població.

El president Quim Torra tem que la situació actual es pugui allargar fins al juny si no s’apliquen mesures més restrictives. Així ho ha fet a través d’una sessió telemàtica del Parlament, mai fet fins al moment, assegurant que el Departament de Salut treballa amb projeccions que situen el pic de la crisi a finals del mes vinent, i que per tant l’estabilització no arribaria fins al mes de juny. Per evitar aquest escenari, Torra ha tornat a demanar un confinament total de tota la població i evitar així que l’Estat Espanyol arribi a una situació com la d’Itàlia. Són declaracions del president Quim Torra.


Per la seva banda, la Consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest matí a una entrevista a Catalunya Ràdio que el sistema sanitari català encara no es troba en situació de colapse i que estan vetllant per poder fer ús dels tests ràpids. En aquesta línia, el President Torra assegura que s’ha de vetllar evitar aquest colpase i frenar el ritme de contagi, ja que les dades són molt preocupants.


Torra també ha exposat que de la mateixa manera que ho ha fet Catalunya, 3 presidents de comunitats autònomes de l’Estat han demanat també el tancament del port i de l’aeroport i reduir al màxim les activitats econòmiques per poder garantir el confinament. El president ha discrepat amb la posició de la vicepresidenta Nadia Calviño, i considera que “la prioritat ara mateix ha de ser la salut” per poder recuperar-se després economicament.

Durant aquest matí, el president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, ha portat al Congrés al decisió d’allargar 15 dies més l’estat d’alarma, i conseqüentment, el confinament, fins l’11 d’abril com a mínim. També s’ha discutit la decisió definitiva sobre la Selectivitat per tots aquells alumnes que estan actualment cursant segon de batxillerat.

Durant el matí d’avui també s’ha conegut que el Conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha donat positiu en Covid 19.

Tall de veu _ Quim Torra _ pic de contagi

Tall de veu _ Quim Torra _ dades preocupants

Tots els podcasts Escoltar ara