Actualitat

Foto: gremicines.com

Més del 90% dels cinemes de Catalunya presentaran un ERTO

dimecres 25 de març de 2020 | Cultura

El Gremi de Cinemes de Catalunya preveu que, per culpa de la crisi del Covid-19 que està vivint també el món cultural durant aquestes setmanes, gairebé la totalitat de les sales de Catalunya duran a terme una suspensió del contracte als seus treballadors amb dret a l’atur.

El mateix organisme no creu que es recuperi l’activitat habitual fins, com a mínim, el mes de juny. Ho reafirma Josep Maria Pallàs, encarregat dels Cinemes Albèniz.

Ho ha fet públic Camilo Tarrazón, president del Gremi, i ha apuntat també les nombroses pèrdues diàries que té cada sala. Per aquest fet, demana un recolzament a l’administració pública, de la mateixa manera que han fet països com Itàlia o els Estats Units, tot i que no és molt optimista.

El cinemes estan tancats des del començament del confinament, ja que no es considera un servei de primera necessitat. Pallàs explica què és el que realment els preocupa un cop hagi finalitzat aquesta crisi.

Així doncs, la falta d’ingressos que pateixen aquestes sales és significativa, ja que l’afluència de públic anual als cinemes de Catalunya ronda els vint milions de persones.

Tall de veu_Josep Maria Pallàs_preocupació

Tall de veu_Josep Maria Pallàs_reafirmar

Tots els podcasts Escoltar ara