Actualitat

Foto: tokio2020.org

Els Jocs Olímpics de Tòquio queden finalment ajornats

dimecres 25 de març de 2020 | Esports

El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe, van fer pública ahir la decisió conjunta d’ajornar els Jocs per la crisi del coronavirus, com a molt, fins l’estiu del 2021, un any després del que estava previst.

Tot i que l’anunci es va fer públic ahir, l’ajornament dels Jocs era una decisió que ja es plantejava seriosament des de diumenge passat. Les pressions per part del Comitè Olímpic i Paralímpic dels Estats Units van provocar que el màxim organisme olímpic fes la decisió oficial abans de les quatre setmanes que s’havien donat de marge.

El president del COI, Thomas Bach, explica que estan preocupats per l’auge de casos a tot el món i que per això han decidit ajornar els Jocs.

D’altra banda, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat, Gerard Figueras, ha valorat de manera positiva l’ajornament dels jocs ja que garantirà la igualtat de condicions per als atletes participants.

Aquest és el primer ajornament de la història dels Jocs Olímpics, que ha patit un total de tres suspensions per conflictes bèl·lics. Així doncs, és un fet inèdit però no suposarà un canvi de nom de l’esdeveniment, que es seguirà dient Tòquio 2020.

Tall de veu_Thomas Bach

Tall de veu_Gerard Figueras

Tots els podcasts Escoltar ara