Actualitat

Foto: Aley School

Tracy Inman, el director de l’escola de dansa “Aley School” de Nova York, visita per primera vegada l’Estat Espanyol a Girona

divendres 14 de febrer de 2020 | Cultura

Girona rebrÓ aquest cap de setmana el ballarÝ neoyorkÝ professional Tracy Inman, tambÚ coodirector de l’Aley School, la escola de dansa oficial de la companyia neoyorkina “Alvin Aley American Dance Theater”. SerÓ la primera vegada que el neoyorkÝ visita l’estat espanyol.

Ho farÓ a l’Escola Girona en Dansa en un curs de pedagogia de dansa contemporÓnia dirigida a docents que ha organitzat l’escola durant 4 caps de setmana. La directora de l’escola, Sandra Armengol, explica com va sorgir la proposta de fer aquest curs, i de portar al neoyorkÝ.

El curs va comenšar el passat mes de gener amb una sessiˇ dedicada a la pedagogia de dansa contemporÓnia des de els 7 anys fins a nivell avanšat impartida per la ballarina Camille Granet, actualment a la companyia professional italiana Balletto Di Siena, que es completarÓ el proper mes de marš. Aquest cap de setmana serÓ el torn de Tracy Inman, que treballarÓ la metodologia Horton de dansa contemporÓnia. I tancarÓ el curs l’italiÓ Marco Batti, director de l’escola Atteneo della Danza i la companyia Balleto Di Siena, fent una formaciˇ te˛rica de les diferents metodologies de la dansa contemporÓnia.

D’altra banda, profitant la visita de Tracy Inman a Girona, aquest cap de setmana es faran dues Masterclass a l’escola. Ho explica una de les docents de Girona En Dansa i organitzadores del projecte, Cristina Gˇmez.

Girona serÓ la primera ciutat del tour d´audicions conjuntes que faran Tracy Inman i Marco Batti per donar accÚs a les seves escoles professionals. Les audicions es faran tambÚ a Barcelona, ValŔncia i Madrid.

Tall de veu_Cristina Gˇmez

Tall de veu_Sandra Armengol

Tots els podcasts Escoltar ara