Actualitat

Foto: batterythings.com

Girona podria prohibir als patinets elèctrics circular per la vorera a meitats de maig

divendres 14 de febrer de 2020 | Infraestructures

De moment no hi ha cap normativa al respecte, però es preveu portar-ho a ple a mes de març.

Aquest mes s’ha enregistrat la primera víctima mortal a la demarcació de Girona per accident en patinet elèctric, concretament a Lloret de Mar. Les causes encara s’estan investigant, però l’accident fa posar encara més en el punt de mira la regulació dels patinets elèctrics fins que la DGT no anunciï una normativa definitiva.

L’Ajuntament de Girona va presentar a finals de l’any passat una proposta per la regulació del patinet elèctric veient l’augment d’aquest vehicle entre els gironins i per garantir la seguretat de tots els ciutadans. Ara, l’Ajuntament té previst presentar la proposta al ple del mes vinent per poder implantar-ho ja abans de l’estiu. Ho explica la regidora de Mobilitat, Marta Sureda.

La proposta consisteix en fer que els patinets elèctrics segueixin la mateixa normativa que les bicicletes i no puguin circular per les voreres. Són declaracions de Marta Sureda.

La regidora reconeix que l’auge d’aquest nou vehicle requereix una regulació, però els valora positivament ja que es tracta d’un vehicle sostenible.

Tall de veu_Marta Sureda_ple

Tall de veu_Marta Sureda_patinet

Tots els podcasts Escoltar ara