Actualitat

Foto: cridapergirona.cat

L’Ajuntament de Girona detecta 112 plaques franquistes en habitatges i està estudiant treure-les.

divendres 14 de febrer de 2020 | Societat

El consistori està estudiant treure les 112 plaques franquistes que encara hi ha a la ciutat de Girona. La majoria d’aquestes 112 plaques són en blocs de pisos i la resta en cases en filera documentades fotogràficament amb la ubicació exacta. Així ho va explicar en l’últim ple de l’Ajuntament de Girona, el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés.

A més, Terés va dir que s’ha demanat als serveis jurídics de l’Ajuntament quin és el procediment que cal seguir a l’hora de retirar -les i que hi ha una placa en una propietat privada i estan examinant com retirar-la per no afectar la propietat.

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va demanar que s’estudi l’incorporació de noms femenins en les noves plaques i que hi hagi equitat amb els masculins. A més, va afegir que s’ha fet una mala utilització del reglament en persones difuntes.

A més, la regidora d’ERC, Maria Àngels Cedacers va demanar al ple una calendarització per a la retirada immediata de les 112 plaques.

Al 2017 ja es van retirar 118 plaques franquistes a la ciutat de Girona quan es va aprovar per unanimitat una moció de la CUP.

Tall de veu_Sílvia Paneque

Tall de veu_Ma Àngels Cedasers

Tall de veu_Martí Terés

Tots els podcasts Escoltar ara