Actualitat

Foto: anovo.es

Figueres imposa multes de fins a 200 euros als conductors de patinets elèctrics que vagin per la vorera o conduir amb auriculars

dijous 13 de febrer de 2020 | Societat

En el que portem de setmana, han posat 5 multes.

L’Ajuntament de Figueres ha decidit implementar multes als conductors de patinets elèctrics que circulin per la vorera, que utilitzin algun aparell amb auriculars, o per anar dues persones en un patinet, considerat un vehicle unipersonal. Multes de 200 euros que es poden reduir a 100 amb pagament anticipat.

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, assenyala que des de l’Ajuntament veuen clar que els patinets no poden circular per la vorera.

Les multes van començar a aplicar-se aquest dilluns, i a dia d’avui se n’han posat 5. Abans de començar a sancionar, l’Ajuntament va fer una campanya informativa durant un període de dues setmanes, en la qual va aturar a 72 conductors de patinets a la ciutat, i només 8 no complien la normativa. El vicealcalde Pere Casellas diu que hi ha hagut moltes queixes per part dels veïns de la ciutat, però que veient les xifres, Figueres no té un problema greu amb els patinets.

Aquestes sancions econòmiques són una mesura preventiva fins que es publiqui la modificació definitiva del reglament general de circulació adaptada a l’auge d’aquest tipus de vehicles.

Tall de veu_Pere Casellas_patinets

Tall de veu_Pere Casellas_vorera

Tots els podcasts Escoltar ara