Actualitat

Foto: europapress.es

Queden absolts els 12 encausats pels aldarulls a la UdG al 2011 que van acabar amb càrregues policials

dijous 13 de febrer de 2020 | Educació

El Tribunal considera que els Mossos es van extralimitar i van perdre la condició d’agents de l’autoritat en intentar impedir una protesta “legítima i no violenta”. Alhora, tampoc hi ha delicte de lesions, perque 8 anys després, ja ha prescrit.

Araceli Fuentes, delegada de Comisions Obreres a la Universitat de Girona, i una de les encausades que ha quedat ara absoltes, celebra la decisió del tribunal com una victòria i diu que esperaven que la sentència els absolgués a tots.

Els encausats van participar en una manifestació contra les retallades a la Plaça Sant Domènec i després al Claustre de la UDG, el 16 de desembre del 2011, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de la universitat, i aprofitant la visita del llavors president de la Generalitat, Artur Mas. Una manifestació que va acabar amb intervenció policial i càrregues.

Araceli Fuentes reitera que és una molt bona noticia, però que lamenta que la sentència no reconegui la universitat com un espai inviolable pels agents policials.

Inicialment, es va acusar 12 persones, 11 estudiants i 1 membre del personal d’administració i serveis de la Universitat, per atemptat contra l'autoritat, desordres públics, resistència i lesions i es demanaven penes de fins a dos anys de presó. Fa dues setmanes, la meitat d’aquests acusats van quedar absolts i a la resta se’l hi va rebaixar la pena fins a 11 mesos. Ara, el Tribunal els ha absolt a tots.


Tall de veu_Araceli Fuentes_sentència

Tall de veu_Araceli Fuentes_espai inviolable

Tots els podcasts Escoltar ara