Actualitat

Foto: Twitter: @t66judicimat

El Tribunal Suprem confirma la condemna de l’Audiència de Girona als 6 activistes de la MAT

dijous 13 de febrer de 2020 | Medi ambient

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna als 6 activistes de la MAT que van intentar impedir la construcció de la torre 66 de Molt Alta Tensió a Fellines, excavant un túnel a prop d’on s’havia de situar la torre i enterrar un cotxe amb un activista a dins. Els activistes seran condemnats amb penes de 6 a 9 mesos de presó i multes que van dels 120 als 1.080 euros. L'Audiència també va fixar en 28.050,38 euros la indemnització.

El cas es remunta a una data prèvia al 8 de gener del 2014 quan els activistes van dur a terme la seva acció i algú va trucar els Bombers denunciant que hi havia una persona enterrada en un cotxe. Els cossos policials, els sanitaris i els bombers van anar al lloc dels fets i mentre s'estava portant a terme l'operació de rescat, el tribunal relata que els activistes van trencar tanques, van insultar els agents i van llençar diversos objectes a la policia. Els agents van respondre amb càrregues. El tribunal va condemnar els activistes el març del 2018 per delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, lesions, coaccions, desobediència i amenaces.

La defensa dels activistes va presentar recurs en contra de la decisió de l'Audiència de Girona i el tribunal ha desestimat punt per punt la defensa. Entre els motius que argumentava la defensa, hi havia per exemple la vulneració de la presumpció d'innocència d'un dels processats. L’encausat i regidor de la CUP en el moment dels fets, Jordi Navarro, explica la sensació d’impotència actual.

A més, Jordi Navarro ha indicat que es segueixen oposant a la MAT i ha denunciat que les forces policials actuen al servei dels poderosos i que no deixen defensar el territori als ecologistes.

Avui a les 7 de la tarda a la Plaça del Vi de Girona es celebrarà una concentració pels fets i s’ha obert un número de compte que s’ha fet públic perquè els ciutadans facin les seves aportacions.

Tall de veu_Jordi Navarro_Aturar

Tall de veu_Jordi Navarro_injusticia

Tots els podcasts Escoltar ara