Actualitat

Foto: elperiodico.cat

El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya anuncia la situació de risc en la que es troba el subministrament elèctric de les comarques gironines

dimecres 12 de febrer de 2020 | Infraestructures

El subministrament elèctric a comarques gironines es troba en risc per la freqüència de fenòmens climàtics més agressius, així ho indica el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. També critiquen que no s’està complint amb les mesures de millora de la xarxa elèctrica acordades després de la nevada del 2010 i que encara s’ha evidenciat més després del temporal Glòria.

A més a més, també recalquen la insuficient electrificació de la xarxa elèctrica que fa que el tren d'Alta Velocitat entre Barcelona i Girona continuï prestant el servei a una velocitat comercial inferior als 200 km/h.

El President de la Comissió d’Energia del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Maria Montagut, alerta de la situació.

A més, Montagut indica que el fenomen climàtic d’aquest tipus d’efectes de la neu és exclusiu de les comarques gironines i que ja es ve repetint des de fa anys.

Des del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya tornen a demanar que s’estudiin els punts més febles de la línea i que s’augmenti la capacitat disponible de subministrament elèctric. A més, afegeixen que la xarxa elèctrica ha de ser més robusta i més protegida.

Tall de veu_Josep M Montagut_efecte

Tall de veu_Josep M Montagut_risc

Tots els podcasts Escoltar ara