Actualitat

Foto: gitaxi.cat

L’Ajuntament de Girona va aprovar dilluns al ple el reglament regulador del servei de taxi del municipi que modifica l’antiguitat dels vehicles de 3 a 2 anys, entre d’altres propostes

dimecres 12 de febrer de 2020 | Política

El reglament regulador del taxi del municipi de Girona s’ha modificat per l’aprovació en el pla de dilluns de la nova normativa que inclou 3 noves propostes: l'antiguitat dels vehicles per llicència de taxa, el nivell de català i castellà que s’haurà d’acreditar i que els taxistes amb vehicles adaptats no hagin de parar un dia entre setmana.

Quan a l’antiguitat dels vehicles per llicència es passarà de 3 anys a 2 anys i pel que fa al nivell de català s’ha passat a demanar als taxistes del nivell B2 al nivell B1. Segons indica la Regidora de Mobilitat, Marta Sureda, aquesta última mesura és una recomanació de la Direcció de Política Lingüística que ja sol·licita per la contractació dels conductors a Catalunya el nivell B1 i que a més, serà una mesura que facilitarà els ciutadans que es puguin dirigir als conductors en català com recomana l’Agència Catalana de Consum. La tercera proposta ajuda a que els taxistes amb vehicles adaptats no hagin de parar un dia entre setmana obligatòriament. Són declaracions de Marta Sureda.

Tots els partits municipals van votar a favor de la nova normativa del taxi excepte el PSC que es va abstenir.

Tall de veu_Marta Sureda

Tots els podcasts Escoltar ara