Actualitat

Foto: elpuntavui.cat

L’Ajuntament de Girona rescindirà el contracte a l'empresa que reforma la Central del Molí per retards i incompliments

dimecres 12 de febrer de 2020 | Infraestructures

L’Ajuntament de Girona ha obert el procés de resolució del contracte de l’obra de la Central del Molí, al carrer Santa Clara. L’edifici s’està reformant des de fa 28 mesos i la idea és instal·lar les oficines dels serveis econòmics del consistori però l’empresa adjudicatària, Comsa Service Facility Management, ha incomplert els terminis fixats.

Els treballs van començar l’octubre del 2017, amb la previsió que duressin 15 mesos i estiguessin fa un any. La troballa de restes medievals de l’antic rec Comtal i del Molí de Baix a la part subterrània de l’edifici, a principis del 2018, va obligar, però, a fer un replantejament de les obres, cosa que les va endarrerir. Per això el govern municipal va prorrogar l’obra fins a mitjan novembre passat. Acabada la pròrroga es va decidir aturar els treballs mentre s’estudiava què s’havia de fer.

Segons el Regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, l’obra del Molí és una obra desgraciada i ara s’avaluaran els danys i perjudicis. Així ho explica.

A més, Martí, calcula que, en com a molt, unes setmanes s’hauria de tancar el tema i que després caldrà convocar un nou concurs per trobar una empresa per acabar els treballs.

Cal recordar que el 2015 ja es va frustrar un intent per reformar l’edifici, perquè l'adjudicataria va fer fallida quan feia un mes de l’inici dels treballs. Llavors, la idea era destinar l’edifici al casal d’avis del Mercadal, que finalment es va fer a la plaça Jordi de Sant Jordi.

Tall de veu_Lluís Martí

Tots els podcasts Escoltar ara