Actualitat

Foto: infojonquera.cat

Els agricultors gironins veuen insuficient la partida d’ajuts proporcionats pel Govern per reparar les conseqüències del temporal Glòria que és d’11 milions

dimecres 12 de febrer de 2020 | Medi ambient

Ahir el Departament d’Agricultura es va reunir amb els agricultors gironins i va anunciar que està previst que en un mes la Generalitat publiqui l’ordre de començar a proporcionar els 11 milions que destina la Generalitat pels danys del temporal Glòria.

Es preveuen dos tipus d’ajuts: un és el de subvencions directes i l’altre el de crèdits bonificats. Aquest darrer cas destinats a cobrir la reconstrucció de les infraestructures afectades, com ara sistemes de regadiu, hivernacles o malles antipedregada.

Tot i així, els agricultors gironins consideren que els 11 milions que destina la Generalitat es quedaran curts per tots els danys causats i demanen al Departament més recursos. Ho explica el representant de la Unió de Pagesos de l’Alt Empordà, Narcís Poch.

A més, Poch, recalca com només 1 sol municipi ja abarcaria part de la partida.

Des d'Unió de Pagesos, a més, també demanen a tots els agricultors que hagin patit danys, per petits que siguin, que els comuniquin a Agricultura, ja que segons diuen, encara no s’han acabat de fer totes les valoracions de danys per part de tots els municipis.

Tall de veu_Narcís Poch_sol municipi

Tall de veu_Narcís Poch_recursos

Tots els podcasts Escoltar ara