Actualitat

Foto: Girona FM

Fontajau gairebé llest pels partits de l'UniGirona i el Bàsquet Girona

dimecres 12 de febrer de 2020 | Esports

El nou parquet cedit per la Generalitat al Pavelló de Girona-Fontajau ja estarà instal·lat a primera hora de tarda. Es preveu que la primera quinzena de març el Pavelló funcioni ja al 100%.

El focus duel de Lliga femenina entre l’Spar Citylift i el Perfumerías Avenida, i el partit de LEB Plata entre Bàsquet Girona i l’Albacete es podran jugar a l’escenari habitual dels clubs gironins gràcies a la cessió de la Generalitat del parquet de Palau d'Esports Catalunya de Tarragona. Una notícia que ja es va conèixer la setmana passada, però que avui s’ha confirmat amb les tasques d’instal·lació del nou parquet, que està previst que estiguin enllestides a primera hora de la tarda.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, diu que s’han aconseguit resoldre els danys del Glòria abans del que estava previst, i que entre aquesta tarda i demà es farà tota la senyalització de la pista. Això voldrà dir que els dos clubs d’elit gironins podran entrenar ja divendres al seu espai habitual abans dels partits d’aquest cap de setmana i així habituar-se al nou parquet.

Més enllà del parquet de la pista central, aquest cap de setmana es posarà en funcionament el sistema electrònic i les xarxes d’internet, per fer que megafonia, marcadors i tot el necessari perquè els partits funcionin amb normalitat. A més, la regidora Eva Palau assegura que les tasques de restauració segueixen en funcionament i està previst que durant la primera setmana de març, totes les instal·lacions de Fontajau funcionin ja al 100% (d'entre elles, les que utilitza el Club Bàsquet Fontajau).

El cost exacte del temporal Glòria a les instal·lacions encara no està concretat, però la regidora considera que rondarà prop d’1 milió 200 mil euros. Ara l’Ajuntament està fent els tràmits administratius pertinents per comprar un nou parquet que substitueixi l’actual, però que el procés de compra pot durar entre 2 i 3 mesos. De moment, la Generalitat ha cedit el parquet fins a final de temporada, que s’espera que sigui entre finals de juny i principis de juliol perquè el Bàsquet Girona pretén demanar jugar a casa les fases d’ascens a LEB Or.

Tall de veu _ Eva Palau 2

Tall de veu _ Eva Palau 1

Tots els podcasts Escoltar ara