Actualitat

Foto: Girona FM

El Girona femení de futbol fa un crit a l’afició gironina perquè vagi als partits i doni suport a les jugadores

dimarts 11 de febrer de 2020 | Esports

Diuen que la visibilitat del futbol femení ha crescut molt però encara queda molta feina per fer.

El Girona femení de futbol ha crescut considerablement en els darrers anys. Al 2016, amb la incorporació del Machester City, el futbol femení del club va agafar molta més força amb prop de 30 jugadores i 3 equips. No ha estat fins aquesta temporada 2019-2020, però, que el club ha viscut fet una crescuda exponencial, passant a tenir 6 equips, un d’ells sènior, i més de 100 jugadores.

El 1r equip femení competeix ara a 1a divisió femenina i es troben en segona posició a la classificació amb l’objectiu de poder pujar a Preferent. Eduardo Santmartín, entrenador del 1r equip femení, diu que les jugadores estan lluitant molt per professionalitzar l’esport femení però que els hi falta el suport de l’afició que tenen altres clubs femenins, o el Girona masculí. Són declaracions de Eduardo Santmartín ahir a la tertúlia esportiva de la nostra emissora

Des del club també expliquen el club vetlla perquè les jugadores tirin endavant la seva formació acadèmica paral·lelament, ja que encara és difícil poder viure de l’esport. Mar Vergés, jugadora del Girona femení i entrenadora de l’Infantil B, diu que les petites comencen a creure que poden dedicar-se al futbol gràcies a que tenen referents femenins.

Des del club fan una crida als gironins i gironines a acompanyar a les noies del 1r equip al partit d’aquest cap de setmana a Torres de Palau contra el Martinenc, el primer classificat de 1a divisió femenina.

Tall de veu_Eduardo Sanmartín_caliu

Tall de veu_Eduardo Sanmartón_referents

Tots els podcasts Escoltar ara