Actualitat

Foto: Girona FM

La Plataforma Girona pel Clima pressiona a l’Ajuntament a concretar polítiques en front a l’Emergència Climàtica

dimarts 11 de febrer de 2020 | Medi ambient

La plataforma formada per una desena d’entitats ecosocials va entregar ahir una carta a l’alcaldessa durant en ple municipal per denunciar la falta d’accions per part del consistori en temes d’emergència climàtica.

El passat mes de novembre es va declarar a Girona l’Estat d’Emergència Climàtica arran de la petició d’una quinzena d’entitats, però des de la plataforma no volen que quedi només en una declaració d’intencions i exigeixen un full de ruta. Per això, la Plataforma pel Clima demana una reunió amb el regidor de sostenibilitat Martí Terés i també amb l’alcaldessa Marta Madrenas, per conèixer les accions que té previst engegar el govern. Jordi Mateu, membre del col·lectiu Rebel·lió o Extinció explica que ja es va demanar una reunió a principis de desembre, i que ara s’ha tornat a insistir.

La plataforma celebra la creació d’una oficina verda a la ciutat, o la substitució de gespa per plantes adaptades al clima mediterrani, però qüestionen que no s’han pogut veure passos endavant ni als pressupostos, ni a la mobilitat urbana, ni en sectors com l’energia o la sobirania alimentària. Són declaracions de Jordi Mateu.

Plataforma pel Clima fa un crit a la transversalitat del canvi climàtic, assegurant que no es pot reduir a la regidoria de medi ambient, ja que traspassa el seu front d’actuació i afecta al dia a dia dels ciutadans i ciutadanes. Per això demanen que l’alcaldessa també prengui part en totes aquestes reunions.

Tall de veu_Jordi Mateu_polítiques

Tall de veu_Jordi Mateu_reunió

Tots els podcasts Escoltar ara