Actualitat

Foto: Girona FM

Aprovada la moció per fer la Plaça Catalunya de Girona peatonal, tot i que des de l’Ajuntament asseguren que no ho serà 100%

dimarts 11 de febrer de 2020 | Infraestructures

La Plaça Catalunya de Girona seria peatonal en un futur. La moció, presentada per ERC, es va aprovar ahir al ple del mes de febrer de l’Ajuntament de Girona. El partit demanava que la Plaça Catalunya només fos per vianants i tots els partits van votar a favor.

Tot i així, la regidora de mobilitat, Marta Sureda, va afegir que la plaça no podria ser 100% peatonal ja que és l’únic accés de trànsit rodat al Barri Vell, l’única connexió amb Torre Gironella i les Pedreres, i també hi ha la zona de càrrega i descàrrega que dóna servei al Barri Vell. A més, Sureda va afegir que per a dur terme aquestes modificacions s’hauria de fer un estudi previ per tenir en compte els efectes de la proposta. Són declaracions de Marta Sureda.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Quim Ayats, qui va presentar la moció, va demanar que la petició s’ha de dur a terme el més aviat possible ja que fa anys que es dóna voltes a la proposta. Ayats va criticar la configuració actual de la plaça al·legant que no ajuda a trobar aparcament als vehicles i, per tant, han de fer més voltes i això augmenta la contaminació.

Tall de veu_Marta Sureda

Tots els podcasts Escoltar ara