Actualitat

Foto: elplural.com

La Diputació de Girona, la Subdelegació del Govern Espanyol i la Generalitat de Catalunya, vetllen per donar resposta a les demandes econòmiques dels municipis afectats pel temporal Glòria i tramitar els ajuts

dilluns 10 de febrer de 2020 | Medi ambient

Les 3 institucions segueixen trobant-se amb diferents municipis de la comarca per avaluar les actuacions que es van fer en el seu moment davant del temporal, i també per quantificar els danys i fer una única sol·licitud conjunta a la Generalitat de Catalunya amb tots els informes de danys de cada municipi.

El cost econòmic que es preveu d’aquestes ajudes de caràcter general seria d’un total de més de 53 milions d’euros, 53 milions 151 mil 681 euros en contret. La comarca més beneficiada seria la Selva amb 19,5 milions d’euros, seguida del Baix Empordà, amb gairebé 18 milions i el Gironès.

Des dels Serveis Territorials d’Agricultura, també s’estan avaluant els danys en agricultura, ramaderia i vivers afectats, que de moment puja a la demarcació de Girona fins a 1 milió 900 mil euros.

Més concretament, més de 11.000 hectàrees de superfície agrícola haurien quedat afectades, perjudicant sobretot als cultius de pomeres i cereals, i principalment a zones de l’Alt i Baix Empordà i la Selva. Pel que fa l’àmbit de la ramaderia, uns 22 mil pollastres haurien mort a Torroella de Montgrí fruit del temporal, i a la Selva 15 ovelles i 40 xais.

Per la seva banda, l’Agència Catalana de l’Aigua està fent un inventari dels danys a les lleres per tal de reparar-les en el menor temps possible. També treballen en la retirada del material vegetal mort acumulat a les lleres i en la reparació de les infraestructures de protecció hidràulica afectades.

Tots els podcasts Escoltar ara