Actualitat

Foto: monrural.cat

Tots els municipis de Girona tenen el pla de franges d'autoprotecció contra incendis i la meitat l'estan executant

dilluns 10 de febrer de 2020 | Medi ambient

La meitat de municipis que tenen un pla per delimitar les franges d’autoprotecció contra incendis l’estan executant a Girona i tots els municipis de la demarcació en tenen un.

Aquestes franges d’autoprotecció contra incendis són un suport a l’hora d’ajudar a apagar un foc i es tracta de zones netes de vegetació inflamable a una distancia determinada d'un nucli habitat, especialment urbanitzacions o pobles que tenen un bosc proper.

El director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, explica que esperen que el 2021 totes les poblacions de la demarcació o bé ho tinguin fet o estiguin acabant les franges. A més, exposa com va néixer la necessitat d’implantar-ho amb urgència.

A més, les franges també faciliten que la gent no hagi de ser evacuada. Són declaracions d’Albert Ballesta.

Les franges d'autoprotecció suposen unes obres i un manteniment al cap de l'any. Per això, els ajuntaments cobren una taxa als veïns. Per exemple, a Capmany el cost de les franges de protecció és d'uns 30 euros per habitatge.
En relació a la possibilitat de cobrar una taxa als propietaris de boscos que els tinguin desatesos, de moment no es farà segons ha indicat Albert Ballesta.

Tall de veu_Albert Ballesta_segur

Tall de veu_Albert Ballesta_Empordà

Tots els podcasts Escoltar ara