Actualitat

Foto: lateuaradio.com

L'Agència de Residus de Catalunya atorga 2,5 milions d'euros en ajuts per fomentar la recollida selectiva dels residus municipals d’aquesta partida

divendres 7 de febrer de 2020 | Medi ambient

A les comarques gironines s’atorgaran més de 400.000 mil euros.

L’Agència de Residus de Catalunya vol fomentar la recollida selectiva dels residus municipals i ha atorgat 2,5 milions d’euros de partida. A les comarques gironines, en concret, s’atorgaran 415.500 euros a vuit beneficiaris, sis ajuntaments i dues mancomunitats de municipis i hi ha 42 municipis associats. Entre els municipis que s’acullen a aquests ajuts hi ha Maià de Montcal, Pont de Molins, Palau-Savardera, Port de la Selva i Vilabrareix amb treballs d’autocompostatge i Vilajuïga, la Bisbal d’Empordà i Calonge amb la fracció orgànica, entre d’altres.

Les subvencions es destinaran, d’una banda, a ens locals, per a la recollida selectiva de les diverses fraccions dels residus municipals i, de l’altra, a entitats sense ànim de lucre, universitats i empreses, per millorar la recollida de la fracció orgànica als comerços i serveis.

Els ajuts a ens locals conformen el 75% del pressupost. El 25% restant serà per a entitats sense ànim de lucre i universitats, per a projectes de productors comercials i de serveis que impulsin millores quantitatives i qualitatives de la recollida selectiva de la fracció orgànica.

Amb aquest impost ecològic es permet incentivar un comportament més respectuós amb el medi ambient. Per això, en aquesta convocatòria, es premia els ens locals que han engegat actuacions per afavorir un millor tractament i recollida de la fracció orgànica dels residus municipals. Ho explica el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

Aquesta línia d’ajuts prové de la convocatòria de l’any 2019 que, inicialment, estava dotada amb un milió d’euros, però que es va poder ampliar.

Tall de veu_Josep Maria Tost

Tots els podcasts Escoltar ara