Actualitat

Foto: gerio.cat

Parlem amb una de les encausades pels disturbis de la Universitat de Girona al 2011 que ha passat pel judici aquests die

dimecres 29 de gener de 2020 | Educació

Araceli Fuentes és treballadora de la Universitat de Girona, delegada de Comissions Obreres de la Universitat, i una de les 6 encausades pels aldarulls que va haver a la UdG amb motiu de la visita del, llavors president de la Generalitat, Artur Mas.

L’Araceli exposa que el dia dels disturbis, tant ella com la resta de manifestants, van exercir el seu dret a expressar-se lliurement en defensa de l’educació pública sense retallades i es van veure interromputs per uns agents de policia que no van intentar dialogar amb ells. Són paraules d’Araceli Fuentes.

En el seu cas, l’Araceli també està acusada de agredir dos agents policials, fet que ella assegura que no és cert. Des del 2011, l’Araceli explica que ha viscut en una muntanya russa emocionalment, en la qual esperava el moment del judici en el qual podrien donar la última paraula.

Ara celebra com una victòria que s’hagi absolt a 6 encausats, i espera que en el moment de la sentència, el tribunal rectifiqui i confirmi la seva innocència.

L’Araceli també ha volgut exposar l'angoixa que li provoca pensar que pot acabar amb antecedents penals per una acusació davant la qual ella es declara totalment innocent.

Tall de veu_Araceli Fuentes_policia

Tall de veu_Araceli Fuentes_errors

Tots els podcasts Escoltar ara