Actualitat

Foto: Twitter: @salalaplaneta

DemÓ s’estrena a la sala La Planeta de Girona, Ferides, una hist˛ria familiar durant els anys de la transiciˇ democrÓtica des del punt de vista humÓ

divendres 24 de gener de 2020 | Cultura

La Sala La Planeta de Girona acollirÓ demÓ l’estrena de l’obra de teatre Ferides, de la companyia la GÓrgola, una obra dirigida per N˙ria Florensa i Ricard MartÝ i protagonitzada per M˛nica Pardo, Xavier MercadÚ i Laura Porta, que donen vida a una mare i als seus dos fills, en aquesta hist˛ria familiar emmarcada en els anys de la transiciˇ democrÓtica.

L’obra s’inicia el 17 de juny de l’any 1977 quan faltaven dos dies per les eleccions democrÓtiques que va guanya Adolfo Sußrez. Segons el dramÓturg gironÝ, creador de l’obra, Frank Bayer, el teatre la peša vol mostrar com afecta a una famÝlia un canvi polÝtic d’aquesta embargadura, ho va dir en una entrevista al matinal els 4 Rius d’aquesta emissora.

Pel que fa a l’escenografia, segons Bayer, Ús molt simbolista ja que parla per si mateixa i deixa un missatge com a element narratiu demostrant que amb pocs recursos es poden dir moltes coses. A nivell musical, Rafa Roca afegeix una m˙sica de Carlos Gardel que permet connectar diferents espais temporals, des de la infÓncia del protagonista, amb la juventud de la mare i els anys 70.

DesprÚs de l’Ŕxit d’El Brindis, amb 40 funcions representades a tota Catalunya, la companyia la GÓrgola porta aquesta obra a Girona demÓ i els dies 25 i 26 de gener a la sala La Planeta.

Tall de veu_Frank Bayer

Tots els podcasts Escoltar ara