Actualitat

Foto: elnacional.cat

L’Hospital Josep Trueta torna a la normalitat després de les afectacions que ha patit pel desbordament del riu Ter

divendres 24 de gener de 2020 | Salut

El desbordament del Ter d’ahir va obligar a l’Hospital ahir al migdia a suspendre per prevenció l’activitat de radioteràpia, afectant a 94 pacients, i a traslladar un grup de pacients amb tractament oncològic a un altre espai.

També es va haver de tancar la planta -3, en la qual només hi ha instal·lacions tècniques per hi va començar a entrar l’aigua. És un magatzem on hi ha maquinària en desús i documents però això últim no es va veure afectat en cap moment perquè estava situat a la part alta de la sala. Ho explica el director de tecnologia i física de l’Institut Català d’Oncologia, Carles Muñoz.

Aquest matí des de l’ICO han comprovat que no hi havia afectacions, s’han retirat les seguretats, han fet els controls de les màquines i s’ha condicionat la instal·lació. Com indica Carlos Muñoz la situació no ha passat d’una alarma per prendre les mesures corresponents a temps. Ara mateix, estan treballant amb normalitat i ja s’ha restablert al 100% els serveis de radiologia, consultes externes, gabinets, quiròfans, hospitals de dia, altres departaments i urgències.

Tall de veu_Carles Muñoz

Tots els podcasts Escoltar ara