Notícies

Podcasts

L'Entrevista: Martí Peraferrer - FITAG (30/07/21)

Acabem la setmana fent-nos ressò de la vint-i-unena edició del FITAG, que arribarà a Girona, i a 7 municipis més, del 24 al 28 d'agost. Parlem del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona amb el seu director, Martí Peraferrer.

L'Informatiu de Girona FM (30/07/21)

Avui destaquem:

- L’Ajuntament de Girona inicia un projecte per millorar les condicions de vida i laborals de les dones cuidadores i les treballadores de la llar. La primera acció és un estudi sobre la situació del col·lectiu a càrrec de la Universitat de Girona.

- La Cambra de la Propietat de Girona s’oposa a la llei de contenció dels lloguers i a la declaració de Girona com a àrea de mercat d'habitatge tens.

- La taxa d’atur a comarques gironines baixa lleugerament fins a un 14%. Els sindicats gironins apunten, però, que la situació laboral gironina segueix sent preocupant i que la majoria dels nous contractes són temporals i es concentren en homes.

- Un 40% de dones assegura haver patit “violència obstètrica” en el moment del part. Els metges no estan d’acord amb l’ús d’aquest concepte, però demanen anar al fons de la qüestió per evitar aquest tipus de violència.

Informa Andrea López Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

L'Informatiu de Girona FM (29/07/21)

Avui destaquem:

- El pla pilot de paqueteria intel·ligent de Girona registra una mitjana de 12 paquets per usuari i redueix l’emissió d’1,2 tones de diòxid de carboni. El projecte, que compta amb 8 punts intel·ligents distribuïts arreu de la ciutat, passarà ara a ser permanent.

- La taxa d’atur a comarques gironines baixa lleugerament fins a situar-se en un 14%.

- Girona estrena un nou espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa. La instal·lació compta amb dues zones perimetrades amb 6 jocs d’agilitat i si la valoració és positiva es preveu estendre a altres zones de la ciutat.

- Pep Sau guanya l’onzena edició de la Biennal d’Art de Girona amb un treball fotogràfic del pantà de Susqueda.

Informa Andrea López Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

L'Informatiu de Girona FM (28/07/21)

Avui destaquem:

- Les unitats de crítics gironines estan a punt de sobrepassar-se: Girona assoleix avui els 200 hospitalitzats amb 58 pacients crítics. L’alcaldessa Marta Madrenas alerta que Girona compta amb 59 llits a l’UCI.

- Girona gastarà tots els 1,6 milions d’euros de romanents en tresoreria per cobrir diferents partides dels pressupostos prorrogats.

- Girona tindrà un màxim de 105 habitatges de protecció oficial a Domeny l’any 2026.

- El Tempo Girona ajorna fins el juliol del 2022 els concerts de Dorian, MClan i Sofia Ellar per l’actual situació sanitària. Els concerts s’havien de celebrar el cap de setmana vinent amb aforament de fins a 2.000 espectadors.

Informa Andrea López Pastor, amb Sisu Garcia a la producció.

L'emissora municipal amb programació diària al 92.7 FM, des dels nostres estudis a Girona

Escoltar Girona FM és escoltar en directe la informació local, opinar i participar, estar al dia de la cultura, viure l'esport i sentir tots els barris de la nostra ciutat