Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dilluns 30 de novembre de 2015

Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona

El 27 de novembre es va constituir i presentar oficialment
El passat divendres 27 de novembre a les 11 del matí, al Museu d'Art de Girona, va tenir lloc l'acte de constitució i presentació de la nova xarxa que aglutina els museus de les comarques gironines. L'acte estava presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, juntament amb els alcaldes i titulars dels 27 museus que formen part d'aquesta xarxa, la primera del sistema de xarxes territorials de la Generalitat de Catalunya que es desplega en el conjunt del territori per tal de garantir la preservació i la difusió del patrimoni moble de Catalunya de manera concertada entre les diverses institucions que el gestionen.

La xarxa gironina s'emmarca en el pla de xarxes territorials de museus del Departament de Cultura, les quals han de ser l'instrument bàsic de canalització concertada de les polítiques de suport als museus del país. És fruit del conveni marc signat el passat 9 d'abril entre l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i la Diputació de Girona. Des d'aleshores, els 27 museus de les comarques de Girona que volien formar-ne part ja s'hi han adherit formalment. El Museu d'Història dels Jueus s'hi va adherir el passat més d'octubre per resolució del president del Patronat Call de Girona.

Durant l'acte del dia 27, es van presentar les principals línies estratègiques de la xarxa, les accions dutes a terme durant el 2015 i el pla d'acció 2016-2020.

El seu objectiu principal és que els museus membres esdevinguin equipaments culturals de primer ordre, pel que fa a la seva modernització i a les accions de creació de públics, tot enfortint la seva funció social. A la vegada, es vol assegurar la prestació dels serveis bàsics que qualsevol museu ha de tenir.

Durant l'any 2015 la xarxa ja ha realitzat 10 actuacions conjuntes, com ara l'auditoria de les museografies dels 27 museus per conèixer les limitacions de cada espai o una primera fase de la base de dades de proveïdors de museus. Per al 2016, la xarxa té previstes 11 línies de treball i 23 accions potencials.

Més informació: Diputació de Girona

Fotografies de Martí Artalejo

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat