Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dijous 7 d'abril de 2011

Es destapa una porta adovellada datada de finals del s. XIII inicis del XIV al Call de Girona

Aquesta nova descoberta arqueològica consisteix en la porta i l'interior d'una casa medieval, que pertanyia al metge jueu Astruc Abraham des Portal.


L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, acompanyada de la directora del Museu d'Història dels Jueus de Girona, Sílvia Planas, de la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Isabel Salamaña, i de l'arquitecte municipal, Rosa Maria Cànovas, ha presentat aquesta tarda la nova descoberta arqueològica al Call de Girona. Es tracta de la porta i de l'interior d'una casa medieval, que pertanyia al metge jueu Astruc Abraham des Portal, fill d'una insigne nissaga de metges jueus de la ciutat. La casa llindava amb el pati de la sinagoga, amb un carrer públic del call i amb la carnisseria jueva. Es tracta doncs d'un element de gran importància, que formava part del nucli central del call gironí del s. XV.

La intervenció efectuada en l'espai posterior de la planta baixa del Museu d'Història dels Jueus (Patronat Call de Girona), ha posat de manifest l'existència d'una habitació interna delimitada per l'est per un mur de basament medieval, segons informes arqueològics, i pel sud per una porta adovellada que s'obre a l'actual carreró d'Hernàndez.

Per més informació: Servei de premsa i comunicació de l'Ajuntament de Girona.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat