Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Celebraciˇ de la festa de HanukkÓ

Encesa p˙blica del canelobre

Dijous 29 de desembre de 2016
Plaša del Vi

HanukkÓ, la festa jueva de les llums, se celebra cada any el dia 25 del mes de quisleu del calendari jueu i commemora la vict˛ria del poble jueu sobre l'ocupaciˇ grega (s. II aC) i la posterior purificaciˇ i renovaciˇ del Temple. ╔s tradiciˇ encendre un canelobre de vuit brašos anomenat hanukkiÓ, progressivament durant vuit dies, cada vespre amb una espelma mÚs. Aquest 2016 la festivitat comenša la nit del 24 de desembre.

Enguany us esperem el dijous 29 de desembre a les vuit del vespre, a la Plaša del Vi, per participar en l'encesa p˙blica de la hanukkiÓ. Aquesta festa, renovaciˇ de la llum, ens permet, tambÚ, activar la nostra mem˛ria colĚlectiva i simbolitza la voluntat de Girona de ser ciutat de trobada i d'acostament de cultures, ciutat oberta a la llum d'un futur que contempli la riquesa de la diversitat.

L'acte comenšarÓ a les vuit del vespre a la plaša del Vi. ConsistirÓ en una presentaciˇ sobre la festa i la seva importÓncia dins la tradiciˇ jueva; tot seguit, autoritats i colĚlectius duran a terme l'encesa de les espelmes.

L'acte Ús organitzat pel Patronat Call de Girona amb la colĚlaboraciˇ de l'Ajuntament, i la plataforma cultural jueva Mozaika de Barcelona.

Activitat gratu´ta

Foto: Pedres de Girona

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat