Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Walter Benjamin's reading of Kafka and his debate with Gershom Scholem

ConferŔncia en el marc del simposi internacional Images in Walter Benjamin's and W. G. Sebald's writings, organitzades per la CÓtedra Walter Benjamin Mem˛ria i Exili de la UdG

Dimecres 25 de setembre de 2013
Call de Girona

El Museu d'Hist˛ria dels Jueus oferirÓ el 25 de setembre la conferŔncia Walter Benjamin's reading of Kafka and his debate with Gershom Scholem, que anirÓ a cÓrrec de Sigrid Weigel, directora del Berlin Center for Literary and Cultural Research, Institut de Recerca d'Hist˛ria Cultural d'Europa, hist˛ria cultural del saber i de literatura comparada europea. La Sra. Weigel Ús especialista en Walter Benjamin i en cÓbala.

La conferŔncia tractarÓ la relaciˇ entre Benjamin i Kafka, i especialment la relaciˇ de Kafka amb la cultura jueva, una relaciˇ en la qual es troben punts de referŔncia importants amb la recepciˇ del judaisme del propi Benjamin. Sobre aquest problema hi ha un intercanvi intens amb l'historiador de la cÓbala Gershom Scholem. La conferŔncia analitzarÓ aquest debat entre Benjamin i Scholem sobre Kafka.

Idioma: anglŔs

Lloc: Aula de l'Institut d'estudis NahmÓnides

Entrada lliure. AccÚs pel carrerˇ de Sant Llorenš.

Ho organitza: CÓtedra Walter Benjamin, Mem˛ria i Exili de la UdG, Ajuntament de Portbou i Zentrum fŘr Literatur und kulturforschung Berlin.

Hi colĚlabora: Patronat Call de Girona

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat