Carnet de biblioteques

Per fer-vos el carnet només cal que vingueu a qualsevol de les biblioteques i ompliu el formulari de sol·licitud. També cal presentar el DNI el NIE o el passaport. Els menors de 16 anys han de venir acompanyats d'una persona adulta. El carnet és gratuït i us permet d'utilitzar tots els serveis de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

A part del carnet físic també es pot obtenir un carnet virtual a través de l'aplicació 'Girona app' o de la plataforma eBiblioCat. Cal, però, passar prèviament per la biblioteca per donar-se d'alta del sistema.

Carnet per a entitats

El responsable de l'entitat pot sol·licitar un carnet de préstec. Ho ha de fer per escrit i ha de facilitar tant les seves dades com les de l'entitat. Per recollir-lo caldrà venir personalment i presentar el DNI, NIF o document identificatiu. A l'hora de fer el préstec caldrà informar de la finalitat del préstec i en cap cas es podrà fer en benefici personal.

El responsable últim del préstec i de la devolució és qui consta com a responsable de l'entitat al carnet. És, doncs, obligació de la persona comunicar a la biblioteca quan deixa de ser-ho i el carnet restarà bloquejat mentre no es disposi de totes les dades actualitzades de l'entitat i de la persona que la representa.

Pel que fa a les escoles, el carnet d'entitat es pot fer per cicles formatius, i en serà responsable el coordinador del cicle.

Targeta Girona Cultura

Si voleu obtenir la targeta de Girona Cultura la podeu demanar a www.girona.cat/cultura. La targeta física té un únic cost de 2 euros i la targeta virtual és gratuïta. Dona dret a molts avantatges i descomptes. Si la sol·liciteu pot utilitzar-se també com a carnet de biblioteques.

Els duplicats físics del carnet de biblioteca costen 1 euro i els de la targeta Girona Cultura, 2 euros.

Targeta Girona Cultura

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura