El camí dels nàufrags, la segona xerrada del cicle "A la carretera"

Josep Palau i Sanmartí, compartirà el viatge a la perillosa costa de l’illa d Vancouver.

08/05/23

El proper dijous, dia 11 a les 198h, tindrà lloc la segona de les xerrades del cicle "A la carretera" a la Biblioteca Antònia Adroher.
A finals del segle XIX i principis del segle XX innumerables embarcacions van naufragar en un petit tram de la costa de l'illa de Vancouver. En cap lloc del món es van enfonsar tants vaixells en un espai i un període de temps tan curt. D'entre els molts naufragis que hi va haver, va destacar el naufragi del Valencia, especialment colpidor, que obligaria a construir un sender per poder rescatar supervivents en una terra inhòspita, un camí de 75 quilòmetres entre les poblacions de Bamfield i Port Renfrew que salvaria moltes vides. El llibre explica les vivències de l'autor en un trajecte que va des de Vancouver fins a completar aquest sender. Un camí ple d'històries, èpica, humanitat i secrets.

Josep Palau i Sanmartí, és assagista i viatger, enamorat dels esports de muntanya i autor de la guia d'itineraris d'esquí nòrdic Els millors circuits d'esquí e fons del Pirineu Oriental (2001), de l'obra Diari de viatge per a petits viatgers (2014) i del llibre de viatges El camí dels nàufrags (2022), on explica tot allò que anem trobant durant la inhòspita travessa, els esgarrifosos naufragis i la vida dels faroners en aquells temps, del sender ple d’històries, èpica, humanitat i secrets que transcorre entre les poblacions de Bamfiel i Port Renfrew a la Costa de l'Illa de Vancouver.

Inscripcions prèvies aquí.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona